معرفی کتاب خودت را به فنا نده
کتاب خودت را به فنا نده؛ کمتر فکر کن و دل به زندگی بده نوشته گری جان بیشاپ است. او متولد گلاسکوی اسکاتلند است و مسیر مطالعاتیاش را در جهان توسعهٔ شخصی، مخصوصاً در هستیشناسی و پدیدهشناسی است و سالها در این عرصه به مطالعه و تحقیق پرداخته است.
درباره کتاب خودت را به فنا نده
گری جان بیشاپ پس از اقتباس از فلاسفهای همچون مارتین هایدگر، هانس گئورگ گادامر و ادموند هوسرل، بِرند شخصی خود را به نام «فلسفهٔ محلی» را ایجاد کرد. تعهد همیشگی بیشاپ به تغییر توانایی مردم برای اِعمال تغییر واقعی در زندگیهای آنها، همیشه و همهجا انگیزهٔ راهش بود. روش او ساده و بدون دنگوفنگ است که همین موجب شده است هر روز بر پیروانش اضافه شود و کتابش کاربردی جهانی و همگانی داشته باشد.
کتاب خودت را به فنا نده سیلیِ دنیاست تا بیدار شوی و تواناییهایت را کشف کنی، خودت را به فنا ندهی و بهترینِ خودت در زندگی باشی. این اثر از شما میخواهد خودگوییهای بیهوده درباره تواناییهایتان را پایان دهید و بیدار شوید و تواناییهایتان را کشف کنید.
ما چه فردی درونگرا باشیم و چه برونگرا، زمانی را صرف حرفزدن با خود میکنیم. درحال ورزشکردن، کارکردن، خوردن، مطالعهکردن، نوشتن، قدمزدن، پیامدادن، گریهکردن، بحثکردن، مذاکرهکردن، برنامهریزیکردن، دعاکردن و...
شاید دیوانگی به نظر برسد اما کتاب خودت را به فنا نده از ما میخواهد از این کار استقبال کنیم و آن را در جهت رشد خود به کار بگیریم.
مطالعات و تحقیقات، بهاثبات رساندهاند که خودگوییهای ذهنیِ مثبت، میتواند روحیهٔ فرد را بهطور چشمگیری بهبود بخشد، اعتمادبهنفسش را تقویت کند، بهرهوریاش را افزایش دهد و مزایای خوب دیگری هم بههمراه داشته باشد؛ خیلی بیشتر از این حرفها. درواقع، همانطوری که بیشاپ طی مطالعات خود مشاهده کرده است، این خودگوییهای مثبت میتواند یکی از ارکان اصلی و کلیدی زندگی شاد و موفق باشد.
ما با مطالعه این اثر یادمیگیریم که با خودگوییهای مثبت و پرهیز از خودگوییهایی منفی، از زبان برای بهبود کیفیت زندگی استفاده کنیم، و ذهنمان را دوباره تربیت کنیم.
گری جان بیشاپ در بخشی از کتاب نوشته است: «در کتاب خودت را به فنا نده دستچینی از اظهارنظرهای شخصی دربارهٔ اختیارداشتن، زندگیبخشیدن، متعالیبودن و جسارتداشتن جمع کردهام تا با عمل به آنها، در زندگیات هر روز بهتر و بهتر شوی. همچنین صحبتها و گفتارهایی از فلاسفه، شخصیتهای مهم تاریخی، و نکتههایی از یافتههای علمی هم در این کتاب خواهی یافت که همهٔ آنها به نگرشم پروبال بیشتری میدهند. درحالیکه همهٔ این موارد خوب و عالی هستند، اما تنها راهِ مطالعه و تعامل با این کتاب این است که آن را در خودت جستجو کنی، و گفتههایم را امتحان کنی.»
خواندن کتاب خودت را به فنا نده را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
ما با خواندن یا گوش دادن به این کتاب یاد میگیریم که حتی در ذهنمان هم بهصورت مثبت صحبت کنیم و خودگویی منفی نداشته باشیم و از این صحبتها برای بهبود کیفیت زنگیمان استفاده کنیم.
کتاب خودت را به فنا نده به کسانی اختصاص دارد که آن خودگوییهای بیحاصل را تجربه کردهاند. جریان بیپایان شک و بهانه، زندگی روزمره را به گند میکشد.
بخشی از کتاب خودت را به فنا نده
یکی از زیباترین اتفاقها دربارهٔ نگاه سختگیرانه به زندگی و اهدافت این است که مجبورت میکند مسیر رسیدن به آنها را مدام ارزیابی کنی.
آیا روزانه سی دقیقه ورزشکردن، واقعاً به همان اندازهٔ قدرتمندتر کردن و افزایش توانایی ذهنت، غیرممکن است؟ مطمئناً، تو کمی عرقریز و خسته میشوی، اما میتوانی با شنیدنِ موسیقی موردِعلاقهات، سپریشدن زمان را حس نکنی؛ و اگرچه شروعش در ابتدا کمی سخت و گاهی دردناک است، اما سرانجام به آن عادت میکنی و قطعاً قویتر خواهی شد.
فکر میکنی اگر ایدهٔ خودت را در جلسهای که شرکت کردهای مطرح کنی، بدترین اتفاق ممکن چه خواهد بود؟ آیا اخراجت میکنند؟ پس چه؟ حتی اگر با تکالیف خطیرتری روبهرو شوی، وظایفی خیلی مهمتر و حساستر، مانند سالها مالیات معوقه، احتکار، گفتن حقیقت به کسی که مدتها به او دروغ گفته بودی، باید بدانی که راهِ تغییر از همین کورسوهای اشتیاق شروع میشود.
این را بدان که ما عادت کردهایم اتفاقها و امور زندگی را در ذهنمان بزرگتر از چیزی که هستند بسازیم. گفتنِ حقیقت، بهاندازهٔ سفرِ رفتوبرگشت به صحرای آفریقا، مشقتبار جلوه میکند. اگر مشکل تو هم همین است، میتوانی با تقسیمکردن وظیفهات به بخشهای کوچکترِ اشتیاقی، مثل «برخاستن»، «بیرونآمدن از تختخواب» و «بررسیکردن ایمیلها» و غیره تلاشت را بکنی.
البته ممکن است تو با مسائلی خیلی بزرگتر از این مثالها درگیر باشی، اما اگر کارت را درست انجام دهی، این الگو برای تمام مشکلات بهصورتِ عالی و خارقالعاده جواب میدهد.